Musiikki hyvinvoinnin välineenä

Musiikki, erityisesti itse tehtynä eikä vain kuunneltuna, on tutkitusti aivojen terveyttä ylläpitävää. Laulaminen ei edellytä laulutaitoa, jotta hyvinvointivaikutukset voi saavuttaa. Yhdessä laulaminen isossa joukossa on turvallista, kun oma ääni sekoittuu muiden joukkoon. Laulaminen toimintana on kuntouttavaa, toimintakykyä ylläpitävää, monella tavalla kokonaisvaltaista hyvinvointia lisäävää – ja se on hauskaa.

”En todellakaan olisi etukäteen uskonut laulavani, mutta se olikin aivan mahtavaa,” toteaa moni työpajoihimme tai valituskuoroihimme osallistunut. Laulaminen oikein ohjattuna ylläpitää myös toimivaa puheääntä ja tukee kouluttajien, luennoitsijoiden ja muiden äänityöläisten työkykyä ja äänen jaksamista vuodesta toiseen.

Todella monipuoliset työyhteisöjen hyvinvointia edistävät musiikilliset kurssit, koulutukset, luennot ja työpajat yhteistyössä LauluAvaimen® kanssa. Järjestämme mm. työpaikkakuorotoimintaa, Laulaminen toimintakyvyn ylläpitäjänä -luentoja, tyhy-päivien yhteislaulutilaisuuksia, valituskuoroja sekä iloisia ja virkistäviä äänenkäytön koulutuksia. Myös erityis- ja potilasryhmien musiikillisten työvälineiden käyttö- ja opastuskoulutuksia (muistisairaat, tuki- ja liikuntaelinsairaat, hengityssairaat, Parkinson, AVH jne).

Katso lisää www.lauluavain.fi, email: lauluavain@lauluavain.fi