Ota yhteyttä

Tuula Tenni

Hei!

Olen Tuula Tenni, palautumisen, stressin, kohtaamisen ja hengittämisen koulutettu ammattilainen ja asiantuntija. Lisäksi olen laulaja, opettaja, mindfulness-ohjaaja ja äänenkäytön kouluttaja.

Olen opiskellut Helsingin Yliopistossa opettajaksi, ja erikoistunut siellä taideaineiden monipuoliseen käyttöön vuorovaikutustyössä. Sen jälkeen olen Sibelius-Akatemiasta valmistunut musiikkikasvattajaksi ja Haaga-Helian AMK:sta aikuisopettajaksi. Olen opiskellut Hengähdyshetkiä-metodin kokonaisvaltaiseksi palautumisvalmentajaksi sekä TrainerLab  hyvinvointivalmentajaksi. Mindfulness-ohjaajaksi valmistun CFM Finlandin koulutuksesta.

Parikymmentä vuotta olen työskennellyt opettajana, kouluttajana ja luennoitsijana. Työni on ollut monialaista – musiikin hyvinvointiluennoista sosiaali- ja terveysalan kenttäkoulutukseen. Kohdatessani vuosi vuodelta yhä uudestaan pitkäkestoisesti stressaantuneita ihmisiä, olen nähnyt miten suuri merkitys erityisesti vuorovaikutustyössä on stressinhallinnalla ja palautumisella.

Hengitystyöskentelyllä on iso rooli työkalupakissani, myös rentoutus- ja palautumisryhmissäni. Univalmennus on samoin erittäin lähellä sydäntäni, sillä valtavan iso osa palautumisesta itse asiassa nukkumista! Parempi nukkuminen vaikuttaa hyvinvointiimme kokonaisvaltaisesti lähes joka saralla.

Läsnäolon ja mielen rauhoittamisen ja keskittämisen työkalut kuuluvat myös lähes jokaiseen asiakastapaamiseen. Meditoinnista ja läsnäolon työkaluista tulee monille mieleen tuntikausien istuminen jalat ristissä munkkiluostarin pihalla. Onneksi arjen meditointi on siitä kaukana! Sitä voi oppia ihan kuka tahansa. Talvella 2022-2023 käynnistinkin ”Meditaatio stressinhallinnan välineenä” -ryhmän aloittelijoille Hengähdyshetkiä Meditaatio -sarjan pohjalta. Meditaatioillat jatkuvat edelleen säännöllisesti alkeis- ja jatkokurssien vaihdellessa.

Innostun myös aina yhä uudelleen siitä miten laulaminen ja äänen tuottaminen voi rentouttaa meitä niin monin eri tavoin. Vagushermo, yksi ihmisen kymmenestä aivohermosta, kiertää kehossamme aina aivorungosta suolistoon saakka. Sillä on iso merkitys hermostomme hyvinvoinnille ja tasapainolle. Laulaminen tutkitusti vaikuttaa vagushermon toimintaan positiivisesti – mutta vain silloin kun laulamiseen ei liity ahdistusta, pelkoa tai jännitystä. Jo kolmella vuosikymmenellä LauluAvain-koulussa jatkunut työni laulupelkoisten ihmisten kanssa on tuonut aivan omanlaisensa ymmärryksen ihmisen kokonaisvaltaiseen, psykofyysiseen hyvinvointiin! Miten hyvää laulu tekeekään meille, kun suorittaminen ja pelko poistuvat!

Valmennukseni, ryhmätuntini, luentoni ja koulutukseni ovat kaikki samaa Valaiste-kokonaisuutta, jonka tavoitteena on auttaa jokaista asiakastani näkökulmasta riippumatta aina hieman lähemmäs läsnäolevampaa, kevyempää ja tasapainoisempaa olemisen tilaa. Tulet sitten hakemaan parempaa unta, kepeämpää askelta, keskittyneempää mieltä tai levollisempaa hengitystä – olen täällä sinua varten.