Palautumisvalmennus ja -ohjaus

Mitä on palautuminen?

Palautuminen tarkoittaa yksinkertaisesti sitä miten ja millä keinoilla kehosi, hermostosi ja mielesi reagoivat stressiin ja sen jälkeen palaavat takaisin levollisempaan olotilaan. Monet meistä eivät kiinnitä näihin prosesseihin huomiota ennen kuin ne häiriintyvät. Yleisiä oireita liiallisesta kuormituksesta ja vajaaksi jäävästä palautumisesta ovat esimerkiksi nukkumisen ongelmat, aineenvaihdunnan ja ruoansulatuksen häiriöt, mielialan heittelyt kuten jatkuva ärtyisyys, vastustuskyvyn heikentyminen, päänsäryt ja selkäkivut, ajatusten kiertäminen yhä uudestaan samojen asioiden ympärillä, tuntemukset sydämessä, lepopulssin kohoaminen, keskittymiskyvyttömyys jne.

Koska uni ja nukkuminen ovat merkittävä osa palautumista, monet palautumisvalmennuksen aloittavat kärsivät erityyppisistä uniongelmista. Voit kuitenkin merkittävästi hyötyä valmennuksesta vaikka sinulla ei olisi mitään ongelmia unesi kanssa, mutta tunnistat helposti yllä olevasta listasta muita kohtia.

Mitä palautumisvalmennus on?

Valaiste -palautumisvalmennus yhdistää henkilökohtaisen, ratkaisukeskeisen valmennusprosessin ja käytännön työvälineet parempaan palautumiseen, parempaan nukkumiseen ja selkeästi ymmärrettävään stressinhallintaan. Tarjoamani palautumisvalmennus on myös matalan kynnyksen keskusteluapua. Se pohjautuu Hengähdyshetkiä® -metodiin, jonka viitekehyksenä on ratkaisukeskeisen terapian työtapoja. Huom. palautumisvalmennus ei kuitenkaan ole terapiaa, vaan käytännönläheisempi ja kevyempi kokonaisuus.

Valmennus voi olla Sinulle juuri oikea tapa lähestyä työn ja arjen stressinhallinnan haasteita, ennen kuin ne kasvavat liian suuriksi.

Mitä siellä tehdään?

Tarkoitus on löytää juuri sinulle sopivia työkaluja ja toimintamalleja, jotka auttavat Sinua palautumaan paremmin ja hallitsemaan stressitaakkaasi.

Valmennus alkaa aina kartoittavalla tapaamisella, joka on pitkälti keskustelua ja erilaisten kartoitustyökalujen käyttämistä kuten monipuolisia stressitestejä. Tämän jälkeen valmennuksen eteneminen riippuu täysin siitä millaisia tavoitteita asetamme prosessille. Saatamme käyttää esimerkiksi hyväksyvän läsnäolon harjoituksia, liikemeditaatiota, rauhoittavia hengitys- ja palautumisharjoitteita tai vaikkapa erilaisia restoratiivisesta joogasta johdettuja asentoharjoituksia. Kaikki työtavat, etenemisnopeus ja mittarit valitaan kuitenkin aina täysin henkilökohtaisesti jokaisen oman tilanteen, voimavarojen ja resurssien mukaisesti. Sinun ei tarvitse tietää tai osata mitään tullessasi, eikä pelätä että saat valmennuksesta taas lisää ”pakkopullaa” ja vastuita, jotka on hoidettava. Otan kaikessa tekemisessämme huomioon tilanteesi ja jaksamisesi.

Valmennusprosessin tavoitteena on auttaa sinua ymmärtämään oman stressisi mekanismeja, rauhoittaa konkreettisesti stressaantunutta kehoa, mieltä ja hermostoa sekä lisätä hyvän unen ja paremman palautumisen työkaluja arjessasi. Tästä syystä kerron Sinulle tapaamistemme aikana stressin biologiasta ja kehosi toiminnasta sekä siitä mihin voit itse vaikuttaa ja mihin mahdollisesti et.

 

Mitä se sisältää?

Palautumisvalmennus sisältää pitemmän ensimmäisen kartoitustapaamisen lisäksi neljä tunnin mittaista tapaamista, joiden aikan etsitään Sinulle mahdollisesti soveltuvia keinoja tuoda elämääsi lisää palautumistasi tukevia asioita. Ensimmäinen tapaaminen olisi hyvä olla kasvokkain, muuta tapaamiset voivat olla verkossa tai livenä toiveesi ja tilanteesi mukaan.

Palautumisohjaus sisältää kartoitustapaamisen verkossa tai kasvokkain (45min), tunnin mittaisen erikseen sovittavan ohjauksen, jossa pääset kokeilemaan erilaisia harjoituksia, sekä Sinulle laaditun, elämäntilanteesi huomioivan, henkilökohtaisen harjoitussuunnitelman.

 

Miten toimin nyt?

Varaa ensimmäiselle kartoituskerralle aika sähköpostitse (tuula@valaiste.fi). Voit myös soittaa, jos et ole varma soveltuisiko joku valmennuksistani sinulle ja haluat kysellä lisää (0407207523).

Jokaisessa valmennuksessa ensimmäisen tapaamisen olisi hyvä tapahtua kasvokkain, mutta jos se on sijaintisi tai elämäntilanteesi vuoksi mahdotonta, älä stressaa, aina se jotenkin järjestyy – sitten vaikka verkkotapaamisena. Livetapaamiset joko Kampissa tai Herttoniemessä ajankohdasta riippuen. Seuraavat valmennuskerrat voidaan pitää myös etänä.

Poikkeuksellisesti on myös mahdollista varata vain yksittäisiä valmennuskertoja eikä koko pakettia. Kysy tästäkin mahdollisuudesta, joka voi sopia sinulle jos olet esimerkiksi ollut valmennuksessa ennenkin.

Maksaa voit toiveesi mukaan joko MobilePaylla, sähköpostiin lähetettävällä laskulla tai kaikilla yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla.