Maaliskuu 2024: mindfulness-meditaatio ja -jooga

Mindfulness meditaatio -kurssi sekä mindfulness-joogan perusteet

Aika: 7.3. – 21.3.2024, torstai-iltaisin klo 19.00.

Paikka: Zoomissa, oman kotisi rauhassa

Kesto: 3x 60min

 

Kenelle?

Tämä kurssi soveltuu ihan aloittelijalle, kiireiselle, uteliaalle tai kenelle vain. Ehkä juuri sinulle, joka ajattelet, ettei sinulla ainakaan ole aikaa … sillä voisiko olla, että juuri kiireisimmillään ihminen tarvitsisikin hetken pysähtymistauon?

Soveltuu erityisen hyvin jatkoksi Valaisteen meditaation alkeiskursseille.

 

Sisältö:

Tällä kurssilla tutustutaan mindfulness-meditaatioon ja mindful-joogaan. Mindfulness pohjautuu länsimaiseen lääketieteeseen ja tutkimukseen ja monet sen harjoituksista ammentavat buddhalaisesta maailmankatsomuksesta. Kurssilla mindfulnessia ei kuitenkaan lähestytä minkään uskomuksen tai uskonnon kautta, vaan tutkimuksen ja psykofyysisen hyvinvoinnin  näkökulmasta. Mindfulness on yksi meditaation käytännönläheisimmistä haaroista, ja sen opettelu on selkeää ja ymmärrettävää.

Mindful-jooga ei muistuta mitään aiemmin kokemaasi joogaa, vaan se on sisäisen rauhoittumisen työkalu, tämän hetken tiedostamista ja itsetuntemusta tukeva hyvinvointityökalu. Siinä ei myöskään pyritä mihinkään tiettyihin asentoihin ja millä tahansa liikuntarajoitteilla voi osallistua harjoituksiin. Osa harjoituksista tehdään lähtökohtaisesti lattialla maaten, mutta jos lattialle ei pääse, yhtä hyvin voi maata sohvalla tai istua tuolissa.

Lämpimät, joustavat ja pehmeät vaatteet soveltuvat kurssille parhaiten. Myös villasukat ovat loistava lisä näille tunneille.

Mindfulness on hyödyllinen, kokonaisvaltaista hyvinvointia tukeva harjoituskokonaisuus ja lopulta myös aivan ilmainen harrastus, kun siihen pääsee ensin ohjatusti kiinni. Tältä kurssilta saat monipuolisesti eväitä mindfulnessin omaehtoiseen harjoittamiseen itsellesi parhaiten soveltuvilla tavoilla. Tule kokeilemaan ja oppimaan!

 

Ilmoittautuminen:

5.3.2024 mennessä joko lomakkeella tästä tai sähköpostitse: tuula@valaiste.fi

Kysy ihmeessä jos herää kysyttävää tai mietit voisiko tämä kurssi sopia sinulle – lähes kaikille se kyllä sopii 🙂

 

Huom. jos sinulla on vakavia, akuutteja mielenterveyden ongelmia, olethan minuun yhteydessä etukäteen. Meditointi ei välttämättä sovellu kaikkien mielen sairauksien kanssa eläville, mutta joillekin se kuitenkin saattaa sopia – erityisesti jos sairautesi on hyvässä hoitotasapainossa. Huomaa, ettei kurssin ohjaaja ole terveydenhoitoalan ammattilainen tai terapeutti. Et ole myöskään vakuutettu järjestäjän kautta kurssin aikana.

 

Hinta:

  • Koko kurssi 39€
  • Henkilökohtaisen palautumisohjauksen tai -valmennuksen yhteydessä -40% (23,40€)

Maksaminen: MobilePay, lasku lähetettynä sähköpostiin tai tapaamisten yhteydessä kortti- ja lähimaksut